I torsdags på morgonfikat så hade den ansvarige köpt gojibär... de är tydligen väldigt rika på antioxidanter... vi åt ganska så många... likaså på fredagen... en sak är ju i alla fall säker... vi rostade inte över helgen... men kanske... bara jättekanske... kan dessa små torkade bär vara orsaken till min höga matproduktion...
Jag lagade mat två gånger i helgen... först på lördagen där jag panerade 20 st rödspättafiléer (17 matlådor) och gjorde potatismos (visserligen fuskmos men det var ändå jobbigt att vispa) och så igår när jag gjorde iordning en kycklinggryta i kokosmjölk... den var ett äventyr... jag hade i färsk chili... och jag måste säga att när det står "Het-superhet" på förpackningen... då är den verkligen het-superhet... har aldrig varit med om något liknande tidigare... och jag brukar ju ha i ganska så frikostigt med chili när jag lagar mat... alltså... det var hemskt... jag provsmakade såsen... en halv kaffesked... läpparna med omnejd gjorde så in i helvete ont... hela munnen gjorde lika jävla ont... att bara peta på läpparna gjorde ont... men lite tankeverksamhet hade jag dock... jag kom ihåg att man ska inte dricka vatten... men jag var tvungen att svalka på något sätt... så jag stod över diskhon och sköljde munnen med kallt vatten och spottade ut... svettdroppar trängde ut ur porerna runt munnen... även uppe vid hårfästet porlade svetten... efter tio minuter gjorde det fortfarande ont... så jag ringde Mostra... med råden från henne så hällde jag i 500 ml matlagningsgrädde och rev ner tre stora morötter... det gjorde att det faktiskt blev lite ätligt... så jag hade i ingefäran... vilken jag inte riktigt rev som jag skulle... så det blev inte så värst mycket så jag fick ta pulver också... fortfarande lite för starkt och Mostra hade även föreslagit "kräm fräsch"... men det hade jag ingen... så jag började tänka... man ska ju äta vitt mjukt bröd när man äter för starkt... så jag tänkte kolhydrater... efter den tanken var det inte långt kvar till socker... så jag hade i en matsked strösocker i såsen... och se på fan... nu gick det att äta... riktigt gott var det också... sedan vågade jag inte ha i vitlöken... men två portioner åt jag... med ris... och så blev det sju matlådor...
Nästa helg ska jag försöka mig på något med köttfärs... har väl ungefär fyra eller fem kg köttfärs i frysen... funderar på att göra iordning tacogryta... blanda alla goda grönsaker i köttfärsen (kanske inte gurkan... är väl inte den bästa grönsaken att värma)... frågan är bara vad som ska vara till... ris? majs? pasta? potatis? äckelbönor?
1 kommentar:
Varför ha nått sånt till? Varför inte bara ta grytan som den är med lite tortillabröd? Fast om jag skulle välja nått av det du skrivit så skulle det nog bli ris.. kanske basmati-ris för att göra det lite roligare
Skicka en kommentar