2012-06-22

Potatissallad...

Den blev god... har visserligen inte ätit den ännu då mitt sällskap ännu inte har anlänt... men jag har slickat av sleven... och den smakade bra... inte själva sleven... den är av plast... men det som var på sleven... i alla fall så brukar jag ju stå för vad jag säger så här kommer receptet... men visst ser den god ut...

400 g kokt potatis - jag använde färskpotatis men det går bra med "gammpotatis" också...
1 rejäl näve blandad sallad - med ruccola...
2 dl valnötter som mellanhackas - inte grovhackat och inte pulverhackat... lite lagom...
Halvt paket fetaost - ett sån't där platt ganska fyrkantigt paket - jag tog ett helt paket... det blev för mycket...
20-25 cornichonger - såna där pyttesmå gurkor i burk...
Halv rödlök - skuren i jättesmala strimlor...
2-3 msk olivolja - tror det blir lagom mängd... jag liksom bara hällde och hällde för mycket så jag fick suga upp lite med kökspapper...
2 vitlöksklyftor - pressade... jag tycker i alla fall att det blir godare med pressat oavsett hippfaktor...
Chili - jag använde min chiliexplosion kryddkvarn från Santa Maria... men det går lika bra om inte bättre med färsk hackad chilifrukt...

Och så här gör man...

Börja med att skölja salladen - mycket noga... försök sedan att torka av salladen så den inte är för våt... du kanske inte ska använda en handduk... jag lät den rinna av i ett durkslag och skakade lite extra för att hjälpa till...
Skär rödlöken - och se till att få den riktigt finstrimlad... blanda...
Skär potatisen i bitar - välj själv hur stora/små bitar du vill ha... blanda...
Hacka valnötterna - okej då... du får välja storleken där också... men kanske inte för stora så eventuella barn sätter i halsen... blanda...
Skär cornichongerna - skär i lagom stora bitar... samma princip som ovan... lagom stora... jag skar i tredjedelar... blanda...
Smula ner fetaosten - återigen... storleken bestämmer du själv... ifall du inte vill kladda så går det antagligen lika bra med så'n där fetaliknande i burk som redan är tärnad...  gör som du vill... blanda...
Blanda olivoljan med vitlöken och chilin - i en separat skål... låt det stå en stund och häll sedan över salladen... blanda...

Jag tror att den smakar bäst lite ljummen... men det går säkert lika bra kall... vi kommer äta den kall... just nu står min sallad i kylskåpet med plastfolie över...

Inga kommentarer: