Egentligen borde rubriken vara Coleslaw... för här kommer mitt recept... som jag gjorde för första gången idag... jag hittade ett recept på kokaihop.se som jag ändrade lite i... smakade av och ändrade igen... så den modifierade versionen är i alla fall min... ska bara klargöra att där jag skriver matskedar menar jag riktiga matskedar... alltså så'na man äter med... nypor för mig är när man lyfter med tummen, pek-, lång- och ringfinger... näve att man kupar handen och häller en lite kulle i mitten av handen...
Vitkål, ca 600 g (ungefär 1/3 vitkålshuvud)
Majonnäs, 2 rejäla matskedar
Senap, 1 ordentlig matsked och jag använde en sötstark sort
Grädde, 1 dl
Flingsalt, 3 nypor och som den vitlöksälskare jag är så använde jag Wild garlic
Vitpeppar, 1 nypa
Pizzakrydda, 1 näve
Vitlöksklyftor, 3-4 st pressade
Börja med att koka upp 3-4 liter vatten... strimla vitkålen... tag kastrullen av spisen och lägg i vitkålen... låt stå 10 minuter... blanda under tiden ihop majonnäsen, grädden, senapen, vitlöken och kryddorna... häll av vitkålen och lägg i en stor bunke... blanda i majonnäsröran och servera... jag vet att den är varm nu... men jag lovar... den är jättegod... vill man ha ett smalare alternativ kan man dra ner lite på grädden och använda lättmajonnäs... fast jag kan inte garantera att det blir lika gott... snabblagad var den också... tog väl ungefär 20-30 minuter... hade tänkt ha den till mina sambozas som jag ska laga... men vet inte om det finns nå't kvar till dem...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar